Kütüphaneler Haftası (Mart Ayının Son Haftası)

27.03.2024 tarihinde okulumuzda kıymetli bir misafiri ağırladık. Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Üyesi, Halk Şairi, Araştırmacı ve Yazar Fatma Umar okulumuz öğrencileriyle güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. "Bayrak Ana" mahlasıyla bilinen Sivas/Hafik-Çınarlı Köyü doğumlu Fatma Umar, öncelikle kendisini tanıttı ve yazdığı şiirlerden bazılarını okudu.  Minik öğrencilerimiz meraklı gözlerle dinledikleri misafirimize yazarlık ve şairlik ile ilgili çocukça sorular yönelttiler. Yapılan söyleşi sayesinde öğrencilerimiz, hem öğrendiler hem de farklı bir kapıyı aralamış oldular. Yapılan etkinlik ayrıca okuma alışkanlığının ve kültürünün geliştirmesine katkı sağladı. İlkokul sıralarında böylesi önemli bir buluşmaya dâhil olabilmek öğrencilerimiz için kıymetli bir kazanım olarak değerlendirilebilir. Çocukların hayallerine konuk olacak, düşlerinde sağlam yer edinecek değerleri küçücük yaşlarında onlarla buluşturmak ne güzel! Kim bilir bu etkinlik hangi kapıları aralayacak? Kim bilir hangi öğrencimiz merakla ilerleyecek bu yolda? Belki de şiir yazmayı deneyecek bazıları ve yazmaya önem verecek birkaçı. Ellerinde tuttukları kitapların bir yazanı olduğunu somut olarak görebilmek belki de kitaba bakışlarını değiştirecek. Belki de daha farklı ve kıymet vererek bakacaklar kitaplara. Bu tür etkinliklerin saymakla bitmeyecek çok mühim etkileri oluyor ve bu bizi umuda biraz daha yaklaştırıyor. Halk Şairi ve Yazar Fatma Umar'a okulumuza kadar gelerek öğrencilerimize vakit ayırdığı için şükranlarımızı sunuyoruz. Kütüphaneler Haftası Okul Koordinatör Öğretmeni Mine KESÜRÜK Hanım’a ve sevimli öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederken kitapların izinde bereketli günler diliyoruz.

Türklük Hamuruyla yoğrulmuş özüm,
            Mertlik kısbetini giyenler gelsin.
            Dedem Korkut'tandır kopuzum sazım;
            Sözün doğrusunu diyenler gelsin.

Fatma UMAR

27.03.2024 319

27-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024