Meslekleri Tanıyalım “Doktorluk”

Meslekleri Tanıyalım “Doktorluk”

Sivas Valiliği bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen HEDEF  ve MİRAS Projeleri , Değerler Eğitimi ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ÇEDES Projesi kapsamında 3. ve 4. Sınıf öğrencileri,meslekleri tanımak için veli katılımlı bir etkinlikle bakış açılarını geliştiriyorlar. Sınıf Öğretmeni Mine KESÜRÜK okulumuza davet ettiği farklı mesleklere mensup değerli isimleri misafir ediyor.

Alanında uzmanlaşmış,kendini geliştiren,mesleğinde başarılı ve iletişime açık insanlarla sohbet edebilmek oldukça mühimdir.Mesleki yönlendirme,rehberlik faaliyetleri içinde önemli bir yere sahiptir.Okulumuzun 3. ve 4. sınıf öğrencileri yeni bir eğitim kademesine doğru kanatlanacakları için şimdiden farklı rotaları keşfetmelerini istiyoruz. Küçük yaşlardan itibaren çocukların hayallerini çeşitlendirmek,düşlerinin düşünceyle bezenmesini sağlamak, sunulan küçük ipuçlarıyla hayatlarının bir döneminde yeni keşiflerin kapılarını aralayacaklarını ümit ederek çabalamak ne güzeldir.

Meslekleri farklı boyutlarıyla ve canlı iletişim unsurlarıyla birlikte tanıtmak bu projeyi daha da anlamlı kılıyor.Sınıfa davet edilen misafirlerin içten ve örnek tavırları; duruşları, konuşmaları,tepkileri,paylaşmacı tutumları,getirdikleri araç-gereçleri öğrencilerimiz tarafından ayrıntılı olarak gözlemleniyor.Bazen çocukların yeterince dikkat edip dinlemediklerini düşündüğümüz olur fakat aslında çocuklar özel muhafazalı kayıt hanesine biriktirirler yaşadıklarını.Günü geldiğinde kullanmak üzere çıkarırlar muhafaza ettiklerini. Meslekleri uygulayıcılarından bizzat dinlemek çocuklar için kesinlikle kayda değer bir deneyimdir.Okulumuz öğrencileri bu deneyimi yaşarken değerli isimleri ağırlamanın mutluluğunu da yoğun olarak hissettik.

Meslekleri tanıma projesinde bugünkü misafirimiz Sivas Devlet Hastanesi Acil Doktoru Ahmet ALMACI’ydı. Dr. Ahmet ALMACI Hocamıza “Doktorluk” mesleği ile ilgili verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.Biz de bu vesile ile geleceğimizin doktorları sevgili öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.

11.12.2023 148

11-12-202311-12-202311-12-202311-12-202311-12-2023