Okul Dışı Öğrenme Etkinliğimiz:  “Kunduracı” Ziyareti

Okul Dışı Öğrenme Etkinliğimiz: “Kunduracı” Ziyareti

MEB tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri ve Sivas Valiliği bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen HEDEF  ve MİRAS Projeleri , Değerler Eğitimi ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ÇEDES Projeleri kapsamında Anasınıfı A Grubu öğrencileri ile yakından uzağa ilkesi göz önünde bulundurularak okulumuzun karşısında bulunan “Kunduracı”yı okul dışı öğrenme etkinliği için ziyaret ettik. Kunduracı Bülent Amca çocuklara kunduracılığın gelişimi, imalatçı ve tamirci gibi kollarını anlattı. Kullandığı hacatları ( el aletlerini) ve makineleri uygulamalı olarak tanıttı. Çocuklar “hacat,saya,kalıp,fora makinesi,kırpıntı deri, teal, ökçe, taban”gibi kunduruya ait birçok yeni kelimeyi yerinde görerek öğrenmiş oldu. Ayrıca dükkana giderken okul güvenlik görevlimizin trafiği kontrol etmesi ile yaya yolundan kurallar uygun nasıl geçileceği konuşuldu ve uygulama yapıldı. Değerli katkılarından dolayı Kundura Ustası Bülent DOLAK’a teşekkür ederiz.

16.02.2024 89

Etkinlik Videosu için TIKLAYINIZ.